Over het merk Sanita en schoonmaken;

 

Even wat achtergrond informatie over het merk Sanita:

 

Het Deense Sanita Footwear A/S werd in 1907 opgericht door Christen Melgard Andersen. Hij maakte toen zijn eerste paar handgemaakte houten klompen. Comfort en kwaliteit stonden hierbij voorop.

Inmiddels zijn we 100 jaar verder en zijn Sanita klompen vandaag de dag in meer dan 50 landen te verkrijgen! 

 

Deze jarenlange ervaring en passie voor het ambacht heeft geresulteerd dat Sanita alleen de beste materialen gebruikt, die daarbij ook ergonomisch verantwoord zijn. 

 

Daarbij Heeft Sanita duurzaamheid ook hoog in het vaandel staan: zij produceert haar klompen onder goede omstandigheden voor de werknemers en voor elke boom die wordt gekapt ten behoeve aan de houten zolen, wordt een nieuwe boom geplant. 

 

 

De beste schoenen voor de zorg;

Stylish Nurse staat volledig achter de Sanita klompen, door jaren lange ervaring kan met recht worden gezegd dat Sanita klompen comfortabel lopen, minder rugklachten geven en ook belangrijk: ze zien er leuk uit, je kunt echt je personal touch aan je outfit geven. Je kunt kiezen uit effen klompen, maar ook leuke printjes en motieven. 

Qua hygiëne passen zij prima in de zorg: Je kunt Sanita klompen afnemen met een licht vochtige doek& zeep, daarna zien ze er weer uit als nieuw!

 

  

De voordelen van Sanita klompen:

Een instapklomp van Sanita. Comfortabel gemaakt met zacht leer en een leren binnenzool. De buitenzool is uiterst buigzaam, geluidsarm en heeft een goede anti-slip. Gecombineerd met een speciaal naar de voet gevormde binnenzool is deze instapklomp zeer geschikt voor langdurig staan en lopen. Ze zitten comfortabel en ondersteunen de rug en de benen. Ze zijn bijzonder geschikt voor dagelijks gebruik. De klompen zijn gemaakt van leer met een pu-coating erover. Daardoor zijn ze eenvoudig te reinigen met een licht vochtige doek.

De klompen hebben een buigzame PU (polyurethaan en rubber) zool, die zorgt voor goede grip en minder kans op uitglijden. Het anatomisch gevormd ‘on steam’ voetbed zorgt voor een goede lichaamshouding, ontlast de rug en knieën en zorgt voor een goede vochtregulatie van je voeten. Bovendien loopt het heerlijk zacht. Op deze klompen kun je dus zeker de hele werkdag/nacht lopen, bukken en staan met goede zorg voor je eigen lijf. 

 

Alle voordelen nogmaals op een rijtje: 

 • Comfortabel lopen
 • Er leuk uit zien
 • Buigzame anti slip zool
 • Licht in gewicht
 • Geluidsarm
 • Schok dempend

 

Anti -slip en houdingscorrectie;

Naast comfort zijn een goede antislipzool en voldoende houdingscorrectie belangrijk. Een antislipzool zorgt ervoor dat je niet uitglijdt --> erg handig wanneer je veel moet lopen/ tillen / duwen.

Op de langere termijn zal je vooral voordelen ervaren qua houdingscorrectie. Door de zolen neem je een juiste houding aan, wat lijdt tot een beter houding en minder belasting voor je rug.

 

Bescherming;

Wat ook belangrijk is aan 'werkschoenen' is dat zij bescherming geven!

Heb jij al wel eens natte voeten gehad en helaas niet alleen door een glaasje water dat om is gevallen? Dit wil je echt niet meer! Sanita is water dicht aan de voorkant.

Verder bieden zij ook bescherming: Hoeveel bedden zijn er al over jou tenen heen gereden?!

 

Leuke printjes;

Vooral de zorgverleners die in het ziekenhuis werken, maar in een aantal verpleeghuizen of thuiszorg organisaties is dit ook zo, werken in uniform. Saaie witte uniformen die soms als een jutezak om je heen vallen. Het is dan leuk om juist door middel van klompen een klein beetje je eigen ik te laten zien. Je kunt kiezen uit bloemetjes klompen, witte klompen, blauwe klompen, zwarte lak klompen of roze klompen. Verder zijn er ook diverse varianten klompen met print. 

 

Onderhoud Sanita klompen;

De klompen van Sanita zijn slijtvast en duurzaam, worden zij daarnaast ook nog goed onderhouden dan zal dit de levensduur aanzienlijk verlengen. Bekijk hieronder hoe je dit doet:

 • Maak de klomp schoen met een licht vochtige doek + zeep
 • Laat de klompen altijd goed drogen nadat deze nat zijn geworden --> Niet bij een kachel o.i.d. gewoon aan de lucht, het leer kan dan stug worden. 
 • Neem een tweede paar, waarschijnlijk gebruik je je werkklompen meer dan je eigen schoenen. Wissel de paren af zodat ze goed kunnen ventileren en drogen.
 • Je kan zo nu en dan schoencreme gebruiken om het leer te voeden waardoor het soepel blijft. 
 • Insprayen met vochtafstotend component. 

 

Ervaringen met Sanita klompen;
Zelf loop ik al jaren op Sanita klompen, ik weet dat ik tijdens drukke diensten, waarin ik veel loop, nooit last van mijn voeten of rug krijg. Ook 'schiet' ik zo in de Sanita klomp, de pasvorm is altijd goed.
Wel adviseer ik om elk jaar een nieuw paar Sanita klompen aan te schaffen. Ik werk fulltime en breng dus best veel tijd door op mijn klompen, waardoor deze op een gegeven moment gaan slijten. Wanneer ik dan weer op nieuwe klompen loop is dit genieten!
Veel (werk-) plezier met jou medische Sanita klompen!