6 tips waardoor jij (nog beter) kun leren!

Hoe kun jij het beste leren voor je tentamens/ examens? Soms moet je complete boeken anatomie en fysiologie uit je hoofd kennen, hellup! Dat betekend voor veel studenten: STRESS!

 

Dit is niet nodig! ik heb de 6 beste tips voor je op een rijtje gezet, hierdoor kun jij je (nog beter) voorbereiden op je toetsen!

 

1. Verminder prikkels uit je omgeving.

Dat betekend: ga niet in een heel drukke zaal/ studenten woonkamer zitten, je word dan erg snel afgeleid.                                     EN 

Zet je telefoon op stil, dit geeft enorm veel afleiding! Een leuke app: Forest app. Je zaait hierbij een zaadje, in een half uur kan deze uitgroeien tot een boom! Raak je je telefoon aan tijdens dit half uur, dan gaat de boom dood. Dus het is iets leuks voor jezelf, je krijgt er wat meer discipline door en het mooiste is: er worden ook daadwerkelijk bomen (in 3e wereld landen)        geplant met het geld dat de app opbrengt!

 

2. Maak een planning.

Hier mee krijg je overzicht en daardoor rust in je hoofd!

Hierdoor kun je je beter concentreren. Het helpt btw ook tegen uitstel gedrag ;-)

 

 

3. Maak een samenvatting.

Dit is een tip die niet voor iedereen werkt.. Je moet goed de hoofd- en bijzaken kunnen scheiden. Wanneer je dit niet (zo goed) kunt krijg je complete boekwerken, dit werkt dan juist averechts. Maar wanneer je dit wel kunt en je maakt korte samenvattingen van de stof, kun je deze aantekeningen regelmatig opnieuw doorlezen en beheers je de stof in no time! 

 

4. Ga sporten!

Niets is zo lekker als tussen door even te gaan sporten, maar zelfs alleen een wandeling buiten helpt al! Je brein is actief geworden door het sporten en zou daarom meer stof kunnen opnemen.

 

 

5. Blijf goed eten.

Niets is zo vervelend als leren met knorrende maag, het leidt ook nog eens enorm af!

Dus flink ontbijten en aan de studie! Zet een lekkere pot met snoeptomaatjes naast je neer, zo kun je af en toe lekker wat knabbelen. Het is gezond en je houd schone handen! Van chips worden je handen alleen maar vettig..

 

 

6. De beste en de meest gegeven tip: en eigenlijk kent iedereen hem wel, maar het is echt zo!!   ---- >>>>   BEGIN OP TIJD   <<<<----

Na 1 dag leren ben je namelijk gemiddeld 80% alweer vergeten. Ja echt, 80%! Door op tijd te beginnen en te herhalen blijft de informatie steeds beter hangen en onthoud je het ook langer.

 

Oke, nog 1 tip:

Als je van te voren weet wat voor ‘soort’ toets het wordt:

Krijg je een toets met open vragen? Dan is het belangrijk dat je de hoofdlijnen begrijpt. Je let hierbij op verbanden. Dat doe je door voor jezelf een tijdlijn of een mindmap te tekenen.

 

Een toets met multiplechoicevragen? Deze zijn meestal gericht op details. Dat leer je het beste met oefenkaartjes die je eindeloos kunt herhalen.

 

Of een toets met vooral vaardigheidsvragen – hierbij moet je iets uitrekenen, of iets opstellen, of gegevens interpreteren, of iets vertalen. Voor dit type vragen kun je het beste oefenen, oefenen, oefenen! Elk uurtje dat je erin steekt word je beter en sneller! 

GOOD LUCK!!

Reactie schrijven

Commentaren: 0