· 

Oktober, borstkankermaand

Elk jaar staat de maand oktober (naast Stoptober)  in het teken van borstkanker.  Vooral door Pink Ribbon heeft dit zo grote bekendheid gekregen.

 

Nog steeds krijgen in Nederland  jaarlijks 1 op de 7 vrouwen te horen dat zij borstkanker hebben. 

 

Borstkanker (ook wel mammacarcinoom genoemd) is een vorm van kanker die ontstaat in het melkklierweefsel in de borst. Het komt vaak voor bij vrouwen, maar ook mannen kunnen borstkanker krijgen. Meestal wordt borstkanker ontdekt door een knobbeltje in de borst. Kanker ontwikkelt zich door kwaadaardige cellen die niet meer volgens het gebruikelijke patroon afsterven of delen.

 

De borstkankervereniging Nederland richt zich vooral op de patiënt met borstkanker, terwijl Pink Ribbon een fondsenwervende organisatie is. Borstkankervereniging Nederland is een patientenvereniging. Door het opgehaalde geld van Pink Ribbon worden enkele projecten gefinancierd van o.a.Borstkankervereniging Nederland.

 

Pink Ribbon heeft weer een mooie armband ontworpen, deze is te koop, een gedeelte van opbrengst gaat naar onderzoeken naar borstkanker www.pinkribbon.nl  Ook heeft Pink Ribbon diverse activiteiten georganiseerd, deze zijn ook allemaal op de site te zien. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0